Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

1 Şubat 2014 Cumartesi

Kayda girsin

Yavaş yavaş sosyal yaşama dönme kıpırtıları göstermeye başladı bizim ev. Dile kolay tam bir aydır, hastalık halleri var bizde...En büyük hazine sağlıkmış diyelim ve ben ne yapmışım, ne okumuş ne izlemişim bu günlerde  bi bakalım)
 











İlk evden çıkış operasyonumuzu görümcemin kızı  Filiz düzenledi. Bizi evinde bir güzel ağırladı... Yedik içtik,sohbetler ettik. Bir ayın acısını çıkardık.




Bu hafta izleyip de size sözünü etmek istediğim film ise;President Barber...Bir Kore filmi ama izlerken hiç de yabancılık çekmeyeceksiniz. Memleketimden manzaralar diyebilirsiniz hatta...
Sıradan bir berber, çocuğunun da telkinleriyle işleri büyütmek için çaba göstermeye başlar. Bunun sonucunda ülkenin başkanının berberi haline gelecek olan adam, ülke tarihindeki önemli olaylara da ilk elden tanıklık edecektir.



Bu haftanın kitabı ise  ''Dün ve Ferda/ Erendiz Atasü'' oldu.60'lı yıllardan bugüne uzanan olaylar silsilesi,bir dönüşümün kitabı...Kahramanımız Ferda  ama onun etrafında gelişen olaylar, onun hayata bakışı,o yıllardaki siyasal yapı, cinsellik ,çevresindeki insanlar gibi detaylarla  yazar bize o yıllardan bu yana değişen hatta kökten değişen bir anlayışı anlatıyor. Değişmeyen tek şey sanırım Kazım Hoca gibiler...

Gözlüğümün  zincirini görüyor musunuz... Görümcemin kızı Banuş yapıyor. İncecik oyalar örüyor bunun için. Görür görmez kaptım hemen:)

Gelelim bu haftanın en önemli etkinliğine... Dün ''Tavsiye Evi'' nde Canan Tan ile yapılan çaylı kahveli bir sohbete katıldım.Kitaplar, Türk Edebiyatı ve son günlerdeki edebi olaylar hakkında sohbet ettik. Bir ev sohbeti  bir komşu ziyareti havasında geçti saatler. Kitaplar imzaladı bize, hem de istediğimiz kadar kitabı hediye etti, seve seve de imzaladı..''.Mesela çocuk kitapları yazdığını bilmiyordum. Hemen yeğenim Doğa'ya  imzalattım ve gönderdim dün babasıyla Ordu'ya...İmza Ben'' de de aynı kitapta buluşacakmışız çok sevindim.


Bu sohbet sırasında ''Kız Çocukları''tarafından hazırlanan lezzetlerle ağırlandık. Hele adını'' Fatih Portakal''ın koyduğu bir ''kara bela'' vardı ki, pasta mıydı?,çikolata mıydı?  karar veremedim...


Dün öğleden sonrayı ise Ordu'dan gelen kardeşimle geçirdim. Naziş bizi yemeğe götürdü. Sonra  D&R da kitap alışverişi yaptık.

Durun daha haberler bitmedi... ''Bibliyomanyaklar''ın ilk yazar röportajı yayına girdi.Çok güzel bir röportaj oldu,okumanızı ve Kapalı Çarşı Cinayeti yazarı Esra Türkekul'u yakından tanımanızı öneririm... Bakın bakalım o neler okuyor mesela...Ve bundan sonra her hafta bir okuyucusuna bir kitap armağan edecek Bibliyolar... Çok güzel kitaplar var,kaçırmayın...