Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

10 Ağustos 2014 Pazar

Senden Sonra

Bugün  başımı havaya kaldırdığımda   göç eden leylekleri gördüm. Sen gideli kaç kez göç ettiler kimbilir. Leylek sürülerini görünce ne kadar sevindiğini hatırlıyorum , zira leyleği havada görmek o sene çok gezeceğine delaletti :) Severdin seyahat etmeyi,o yüzden mi böyle alelacele gittin.
Halbuki o beyaz hırkanı omuzlarına koysaydın, mavi farını pembe rujunu sürseydin, mantar topuk terliklerini de giyseydin babamı karşılamaya sahile inseydik, o kızıl saçların denizden esen rüzgarla savrulsaydı, o pembe,yandan pompalı parfüm şişenden sıktığın parfümün kokusu bize gelseydi.Ben yine gizlice sıkmış olsaydım, kendi kokumu duymak için ben de sallasaydım saçlarımı...
 Şu  resimde yine babamla bir seyehattesin,geçeceğiniz yollarda yemek yiyebileceğiniz bir yer olmadığını bilen babam tüm önlemlerini almış, sana yine mangalını yakmış.Şimdi var mı acaba, o zamanlar karayollarının bu tür  yerleri vardı, iki taş masa, bir ateş yakabileceğin  bir ocak olurdu. Az dağ yollarındaki böyle yerlerde babamın ziyafetlerine konmadık.


 Bugünlerde şenliklerdesin diye çok seviniyorum, fındık zamanı geldi, şarkı türkü fındık topluyordur fındık işcileri...
Bizi merak etme hepimiz iyiyiz, müjdem var sana Metin dede oluyor, düşünebiliyor musun oğlun dede oluyor,Burcu bizim Cucu'nun oğlu olacak. Bizim kızlar da iyi aynı okulda öğretmenlik yapıyorlar bu bazen iyi bazen kötü ama iyi kısmı ağırlıkta :)

Yazlar geçiyor, kışlar geliyor yaşım senin yaşına yaklaşıyor, 13 yıl sonra aynı yaşta olacağız...İklimler  de değişti sen gideli, artık meteoroloji hortum uyarısı yapıyor sürekli. Sen yağmurda yıkansılar diye panjurları açardın ya  her yağmurda, nedense aklıma bu geliyor.
Hep diyorum sana İstanbul artık o senin İstanbul'un değil, dilencileri bile Suriyeli artık. İlk kez bu sene İstanbuldan gitmeyi konuşmaya başladık, hemen değilse de kademeli bir geçiş olur belki... Zuz, asla başka bir yere yerleşmenize izin vermem diyor ama bakalım kısmet be Anne...

 Bugün yine bir seçim yaşadık,ülkece ...Şükürler olsun ki kazanan tarafta değilim.

Öptüm seni ruhundan ruhundan...