Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

19 Kasım 2014 Çarşamba

Kayıt Lütfen

 Ne var ne yok okuyucu, sanırım ben buraları ihmal ettikçe siz de ihmal etmeye başladınız :) Ama yok öyle, karşılıklı çok emek verdik buraya ...
Ne yaptım ne ettim kısmını anlatmaya başlamadan önce Bibliyomanyaklar'ın birinci yılında; Benim için  bu yıl edebi açıdan nasıl geçtiyi yazdım. Okur musunuz bilmem ama eğer okursanız bi selam bırakın bari :) TIK



Anlatmaya dün akşamdan başlamak istiyorum çünkü; Çok sevdiğim bir kitabın filminin galasına katıldım... ''Karışık Kaset/ Uygar Şirin'' in filme alındığını  duyduğumdan beri sabırsızlıkla bekliyordum.Bekleyişim galasına katılmamla ödüllendirilmiş oldu ...Film öncesi kokteylinde ortalıkta en çok olan şey ünlülerdi, yani biz biraz azınlıkta kaldık. Banu Tozluyurt, Armağan Portakal,Kız Çocukları'ndan Nur, Begüm ve Elçin  kadrosuyla izlediğimiz filmi hepimiz çok beğendik.Kitabı da okuyun ve de filmini de mutlaka izleyin derim ben...Baş rollerde Sarp Apak ve Özge Pirinççi vardı... Ama bence filmin yıldızı baba rolündeki Bülent Emin Yarar'dı...


Gala Levent'de ki  ''Özdilek Plaza''da oldu. Ben önce akşam nasıl giderim oraya öncesinde kokteyl olduğu için film ta 21.30 da başlayacak, kaçta bitecek, nasıl ulaşım sağlarım diye düşündüm ama sonra ulaşım haritasına bakınca çok kolay olduğunu gördüm.Marmaray üzerinden metro ile devam edip tık diye giriş kapısına yarım saatte ulaştım. Dönüşümde Begümler de orada olduğu için  tomofille döndüm zaten :)

Şimdi ben akşama galaya gidecektim ya o yüzden evdekilere de teselli ikramiyesi olarak ıspanaklı börek yaptım :)Önce bir tepsi  büzgülü model yaptım ammaa bizim klasikçi evin-Yine mi bizi kobay olarak kullandın serzenişlerini göze alamayarak bir tepside klasik börek yaptım.
Büzgülü börek için tarif şöyle. 4 yufka, içi için istediğiniz malzemeden harç.. Ben ıspanaklı yaptım.Sosu için; 2 yumurta, bir çay bardağı sıvı yağ, bir su bardağı yoğurt, yarım su bardağı su... Bunları birlikte çırpın...
Haydi böreği yapalım şimdi de... Yufkanızı düz bir zemine serin ve sos ile ıslatın. Sonra   iç harçtan her tarafına serpin. Yalnız dikkat edin çok fazla olmasın... Çünkü büzülünce hepsi bir araya geliyor. Tamam serptiniz. şimdi uc taraftan ortaya doğru büze büze ya da pile pile toplayın. Yufkanın yarısına gelince durun ve diğer taraftan ortaya doğru büzerek toplayın. İyice sıkıştırın ve ortadan kesip tepsinize yanyana  yine sıkışık olarak koyun. Diğer yufkalarla da ynı işlemi yapın ve kalan sosu böreklerin üstüne gezdirin. 200  derecede pişirdim ben... Kare kare kesip servis edin...

 Film arasına börek soktum gibi olacak ama dün izlediğim filmden söz etmeliyim. Özellikle mutfak filmi sevenler için tavsiye ediyorum.Hintli bir genç çocuğun Fransa'da Michelin yıldızlı bir aşcı oluşunun hikayesi... Çok ama çok sıcak bir hikaye sanırsınız bir Noel filmi...




 Bugün İstanbul'a kış geliyormuş haberini de vereyim ve gideyim artık...